Nezařazené

Low cost cestování

Léto, prázdniny, dovolená. Každému se vybaví něco jiného, co však všechny spojuje jsou zážitky, dobrodružství a nejčastěji také cestování. Co když ale nemám dost prostředků?
Cestování nabízí úžasné možnosti prozkoumávání cizích kultur, příležitosti k seznamování a obohacování vlastního života. Jak ale cestovat, když mám hluboko do kapsy?
ostrov srdce
Pokud patříte mezi cestovatele, kteří nepotřebují luxus a pevně daný harmonogram, nabízíme možnost low cost cestování. Dnes si na internetu můžete najít nejrůznější vyhledávače, které nabízejí letenky za zlomek ceny. Letenku si můžete v akci (tzv. předprodeji) koupit už od 1 kč. Chce to ale vytrvalost, non stop silné připojení k internetu a hlavně rychlost. Kdo zaváhá letí za draho. Stačí jeden pomalejší klik a letenky za 1 kč mohou být fuč.
Stejně to funguje u nákupu jízdenek. Čím dřív nakupujete, tím jsou levnější. Někdy se spustí tzv. happy hour, tj. že v dané hodince je možné nakoupit s velkými slevami jízdenky u různých společností. Stačí se probrouzdat internetem a na několik takových webů narazíte. Pak už jen stačí uvařit hrnec kávy a prosedět pár hodin u internetu. Někdy se člověk dozví jen den, ale nikoli přesnou hodinu a pak je zapotřebí být ve střehu.
Stopování patří k nejstarší low cost formě přepravy. Stejně jako u ostatních možností, i zde se hodí být obezřetný a opatrný, mít několik pojistek v rukávu a dodržovat několik bezpečnostních pravidel (dát někomu vědět, kam jed, vyfotit si poznávací značku auta, se kterou cestuji, být neustále s někým známým v kontaktu, koho o své cestě informuji).
Cestování s couchsurfingem. Nejen mezi mladými je stále oblíbenější cestování s tzv. couchsufringem. Tj., že bydlíte u cizích lidí, kteří na profilu couchsurfing mají nabídku ubytování a jeho podmínky (např. že chtějí s návštěvníky strávit večer a poznat je). Můžete tak zadarmo přespat na gauči, nebo na zemi u hostitelů. Když máte štěstí, tak budete mít i vlastní pokoj.
pas, lupa, mapa a láhev
Work and way je další možností jak ušetřit při poznávání nových míst. Přes web se nakontaktujete s lidmi, kteří nabízí možnost odpracovat si pobyt a stravu u nich doma. Ocitnout se tak můžete na plantážích s pomeranči ve Španělsku, na levandulových polích v Provance, nebo na farmě v Nizozemí.  Rodina vás přijímá jako dočasné pracující, kterým poskytne ubytování a stravu výměnou za práci.
Možností, jak cestovat levně nebo úplně zadarmo, je stále více. Stačí se pouze informovat, sebrat dostatek odvahy a vyrazit!

Komentáře nejsou povolené u textu s názvem Low cost cestování